WeLcome

TeRiMa KaSiH..ThAnK yOU... XiE-XiE... SuKrAn...GrAciAS...ShUkRia...TaGaLoG...MeRci...GrAzie...

Tuesday, May 8, 2012

Saya Kembali...hampir jer aku lupa password ..

Lama tak berblog...aku malas nak taip yang aku malas nak taip...jadi nak di pendekkan cerita ... tadi masa nak login blog nih aku hampir hampir terlupa password...giler berapa bulan agak nya aku tak bukak blog nih...tapi bila ingat balik...haah passwod email kan sama dgn jer password blog..apa daaa.....sorry my mistake...aku hampir2 jer nak maki hamun ingat blog dah kene terminated..dah macam line telepon la pulak...hahahaha... Apa yang aku miss sangat pasal berblog nih...masa-masa dulu...masa aku rajin giler menaip...walaupun entah apa-apa lah yang aku taip...sampai aku pergi pasar pun aku blog gak...eh ada orang kisah...ini kan blog aku... hentam jer lahhh...hakhakhak...kebusyan berfacebook salah satu sebab aku tak menaip blog nih...lagi satu otak ini macam blur blur bahasa jer...adoyaii... Haah semalam aku kerajinan mengemas bilik...terjumpa lukisan lama tahun 2009 aku dalam box...siyes melukis pun aku kekadang jer buat sekarang...entah nape idea melukis or kerajinan aku dulu seolah ilang di hembus bayu...wahhh....ayat ...di hembus bayu...tak sesuai langsung...huahuahua....
Yang ini bulan dec 2010 hingga 2011 ...
walaupun lukisan ini tak secantek mana pun tapi aku suka perasaan masa aku melukis gambar-gambar ini...aku enjoy melukis...aku tahu aku tak boleh melukis secantek seorang artis...tapi kegembiraan dalam melukis tu aku boleh rasa...and i done this with a smile on my face..(dah cakap omputeh lak aku...oh my english)...ekekeke... sekian...

Monday, December 12, 2011

Tolong lah Rajin Update!!!

ini dia ...aku tengah rajin nak menaip...tak tahu nak cerita apa...tapi aku memang nak menaip nih....tak kisah apa saja yang jari nih tekan kat keybod pc...aku tengah rajin nih....

Dua hari sudah aku pergi family day....lama giler tak pergi main kat pantai...lama tak berenang tepi pantai...walaupun aku memang tak reti berenang....yang best nya...semua cousin cousin pun tak tahu berenang...hehehe...siap letak kaki kat bawah...tangan jer ada gaya2 perenang pro yang dah berkali kali menang pingat emas dalam sukan sea...ada lah gaya tu...hahahaha....pas tu sebelah malam wat bbq...makan woo...aku part part makan memang aku titik berat...ada ayam...udang...daging...ikan...ehh memang terbaik kenyang dowh....pas pas makan kene basuh pinggan mangkuk lak...tapi tak pe...makan ikhlas...cuci pinggan pun ikhlas..huahua penat dowh....kebetulan pulak malam 10hb disember tu gerhana bulan...kat tempat kitaorg bbq tu memang nampak dengan jelas gerhana tu berlaku...siap nak amik pic...tapi kamera hp macam aku ini nak amik pic garhana memang tak lepas....tak der langsung rupa gerhana bila masuk hp...tp mmg cantek...time gerhana penuh tu bulan bertuka merah...Subhaan'Allah ...kali pertama aku tengok gerhana dengan jelas sekali malam tu..

11hb kitaorang pun berangkat pulang....alhamdulilah semua berjalan lancar...:)

p/s :: akhirnya dapat siap satu entry...rajin kan aku...

Tuesday, July 26, 2011

Waiting for Ramadhan

Tinggal enam hari lagi....Menjelang ramadhan..bulan yang paling di tunggu tunggu...:)

Thursday, June 9, 2011

My nephew miss my dad

Assalamualaikum...lama rasanya tak menaip di blog ini..nothing happen by the way..Malam ini terasa tergerak hati ingin menaip...Ingin meluahkan apa yang terbuku di hati ini...:) just like my friend say...hadapi dengan senyuman...(psstt aku tahu tu tajuk lagu dewa kan kan...haha)...okey...this is it...my story go like this....

Semalam mak aku cerita kat aku...yang anak-anak buah aku rindu kat arwah bapak aku...masa mak aku kat rumah abang aku no 2...datang la seorang pak cik ini...kurus ..pakai baju seiras arwah bapak aku...and then on the spot je anak-anak buah aku panggil 'Nenek ' Nenek '...and masing-masing bersalam ngan pak cik tu...lagi menyentuh hati ini bila mak aku cakap 4 orang anak buah aku tu masing-masing merenung muka pak cik tu....saat tu gak aku mengalirkan air mata bila mendengarnya....budak yang umur tiga hingga tujuh tahun tu masih ingat kat nenek dia orang...ini kan pulak aku yang sentiasa rindukan susuk badan insan yang sentiasa memberi semangat kat aku dan sentiasa memberi nasihat kepada ku...i always miss you dad...miss you very much...no one know...i always put a smile on my face to keep me strong...

Al-Fatihah.

Sunday, April 10, 2011

The Final Destination 4 : death trip


Semalam siapa tengok af..... haah pertanyaan ini memang tak de kene mengene pun dengan tajuk di atas...saje je nak tanya...ekeke...aku paling suka part hantu kak limah masuk tu....memang mengamit memori...jet jet semut siapa sakit naik atas....sound tak berapa sangat masa mula-mula konsert tu...dorang nyanyi macam musik laju je...sampai pelajar nama eka tu nyanyi...lepas dia baru sound okey sikit...aku rasa masa dorg pasang penyanyi latar tu ... macam tak dengar jer penyanyi tu nyanyi...lepas dorg tak kai penyanyi latar baru okey sikit..apa2pun ...aku layan je la...:)

Okey berbalik pada cerita asal...tajuk tertera di atas....the final destination 4....Ini cerita versi aku...pasal aku tak tengok full ... sebab baru tahu ada cerita ini kat hbo ke semalam tak silap...aku dapat tengok part seorang minah ini tersekat kat tempat orang cuci kereta...bukak jer dah tengok orang mati...dah nama nya death trip...masa ini aku tak tahu la jalan cerita dia macam mana....aku tengok jer lebih lanjut...hahaha....dah masa minah tu tersekat kat car wash tu...macam-macam cara dia buat untuk melepaskan diri...sekali kepala dia lak tersepit kat bumbung kereta...iye la kereta canggih...bumbung leh bukak...dia menjerit...

pic from google :: ini lah masa dia menjerit air dah masuk dalam kereta...

aku tengok time tu dah saspek minah nih akan mati....memang yakin dan konfident aku cakap dalam hati...ya lah....kene cakap dalam hati ...dah tengok sorang2.....aku tak nak di cop meracau tengah2 malam...huahuahua...pas tu kan im surpriseee...(tolong baca dalam nada eric hahahaha)...minah nih tak mati...pasal dua orang kawan kawan dia tahu yang dia adalah mangsa yang seterusnya...sempat la dorg selamat kan minah nih...aku mula-mula tak tahu la macam mana dorg tahu sebelum kejadian berlaku...pas tu baru aku tahu salah seorang geng doarg nih dapat sign dulu sebelum kejadiaan tu berlaku...pas minah tu tak mati...seorang kawan dia nih dah saspek yang dia mangsa seterusnya....

and then sebab tertekan sangat tunggu time nak terima ajal dia...dia nekad nak bunuh diri...1st dia try bunuh diri guna gas ...tapi tak berhasil...pas tu dia try bunuh diri makan ubat....tapi time dia makan termuntah ubat tu balik...and last sekali dia amik keputusan gantung diri...time dia dah gantung diri tu tetiba jer kawan dia datang...and tali gantung tu putus la pulak...adehh...tu la orang cakap ...kalo belum ajal...buat macam mana pun ...tak kan jadi nya...pas tu kawan dia cakap la...mungkin dorang dah halang pekara nih berlaku...and tak de lagi sumpahan tu kene kat dorang konon konon....

panjang cerita nih.....kesimpulan nya....semua hero and heroine citer nih mati la ...hahahahhaha....nak tengok lebih lanjut kene beli dvd tak pun tunggu je la hbo main lagi sekali...ekeeke...

p/s :: tiada pesanan buat masa sekarang... :)

Saturday, April 9, 2011

AaaaaLaaaamaKKKK....

Semalam aku undi Maharaja lawak...siyes aku undi...tapi last tengok kat prima semalam...pas nie kene tengok kat astro warna....Rumah aku bukan ada astro warna pun...nampaknya aku kene tengok kat youtube la kan...siaran ulangan and salah satu sebab aku tengok maharaja lawak semalam sebab ada usop wilcha...hehehe...i liookee...memang terbaek....kite bakor kite bakor kite bakorRRR jerr...:D

Eh tadi aku pergi klinik....temankan akak aku bawa anak dia demam..kebetulan jumpa orang bersalin kat klinik....ini la 1st time aku tengok orang beranak kat klinik...selalu tengok kat hospital je...hmmmm

Haa tadi aku pergi beli barang untuk orang bertunang....aku ngan akak aku share beli coklate...pas tu kitaorang bungkus jer dalam bakul...macam hamper....tu jer yang dapat terpikir nak buat...

haah tadi time aku beli coklate aku beli crackers nih....


SHRAPZ BITES....bLAST YOUR Tastebuds!!....anytime anywhere...

aku suka tengok packing dia...cantek kan art atas pembungkus dia....eh isi dalam pun sodap gak...give a toraii....:D


ohh lupa nak gtau...aku ada hobi baru lagi....aku belajar buat pop up card...







saje je nak isi masa lapang....dari tak de mende nak buat...kalo ada bf tak pe gak...leh gak klua hujung-hujung minggu nih kan...sebab tak de nih...aku nak kumpul hobi banyak banyak....mana tahu ketika umur aku mencecah 80tahun nanti aku masuk world record ....tukang kumpul hobi paling banyak di dunia....amacam...hahahahaha...


p/s :: aku nak try terjun bungee jumping....wahhh berangan...thrilll woo...

Thursday, April 7, 2011

Tabiat buruk ku.....atau kebiasaan ku...

Assalamualaikum...mak aku pesan masuk mana-mana kene bagi salam walaupun blog aku ini lama tak berpenghuni...agak-agak ada penunggu tak ek...huahuahua....tumpang lalu cucu cicit nak menge post...or meng update...:)

Sebelum tu...tadi aku hampir hampir nak beli cerita paranormal....sikit lagi aku nak beli....bila aku pikirkan balik apa yang kawan aku cakap hari tu...tak jadi aku...pasal scary sangat...nanti tak pasal-pasal jadi koleksi x-file...(bukan takut la katt...aku seram jer)..hihi....

okey berbalik pada cerita asal....aku nak bagitau...Setiap kita ini mesti ada tabiat yang kita sendiri perasan atau pun orang lain yang akan perasan ada pada kita..Nak cerita ini tabiat kebiasaan aku...nak kata buruk tak gak...pasal ia mengundang keuntungan....layan pic di bawah...memang ada sangkut paut dengan picture ini...




Tabiat nya macam nih...aku suka sangat sangat kalo beli barang guna duit kertas....aku jarang nak guna duit siling ... oleh kerana aku jarang nak guna duit siling...nak di jadikan cerita....setiap kali ada duit siling bertuka tangan daripada casher ke aku...aku letak dalam beg...asal ada jer ...aku letak dalam beg....sampai satu hari tu aku hairan la kenapa beg aku terlalu berat....sekali aku cek dan siasat...rupanya beg handbeg yang aku bawa hari hari pergi kerja tu penuh dengan duit siling...dah macam tabung bergerak je....patut ar kadang-kadang aku mengalami sakit bahu yang mengejut....sampai mak aku yang tolong kumpulkan letak satu tempat duit tu....haah tabung...dulu aku memang ada tabung tapi dah kene tebuk tupai...abis duit aku hilang dalam tu...yang tinggal duit 5sen jer....pasal sangat trauma dengan peristiwa tabung kene pecah tu...aku tak memiliki tabung lagi...hahaha...(saje je aku nak type trauma...kasik citer lagi thrill)....aku rasa 2 di antara 10 insan di dunia nih (sorry la kalo fakta aku ini salah pasal dulu math aku pun tak pass nak kira...asyik copy paste jer) ...mesti ada tabiat macam aku...cakap la ada weii...aku dah rasa macam alien dah nih sorang sorang ada tabiat macam ini....huahuahau....

Picture Dr. House...lukis guna ipad...sekarang ini aku dah ketagih lukis guna ipad...siyes best...terbaik...bak kata usop wilcha...kita bakor kita bakor....


p/s :: Tadi ingat nak cerita pasal novel....nanti aku post lagi...anak buah aku dah menangis dah...masa untuk aku jadi pengadil...outtt....

Ur money

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails